Sport

Sporthírek röviden

Amik ma eddig a sport világában történtek

AUSZTRÁL NAGYDÍJ – BUTTON GYŐZÖTT

A címvédő Jenson Button, a McLaren brit pilótája nyerte az autós gyorsasági világbajnokság idei második futamát, a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat.

A melbourne-i pályán rendezett vasárnapi viadalon Button mögött a lengyel Robert Kubica (Renault) lett a második és a brazil Felipe Massa (Ferrari) a harmadik. A három év szünet után visszatért, hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) a tizedik helyen zárt.

Bővebben

FÉRFI KÉZILABDA BL – IDEGENBEN NYERT A VESZPRÉM

Az MKB Veszprém óriási lépést tett a nyolc közé jutásért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a nyolcaddöntő első mérkőzésén 27-23-ra nyert a román Constanta otthonában.

A hazaiak remekül tartották magukat, ám a vezetést egyszer sem tudták megszerezni az esélyesebb riválissal szemben.

A visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.

Bővebben

EGER-RALI – ASCHENBRENNER GYŐZÖTT, IFJ. TÓTH A DOBOGÓN

Aschenbrenner György nyerte az Eger-ralit, a hétfutamos magyar bajnokság első versenyét.

A vasárnapi hat, összesen 14 gyorsasági szakasz után a második helyen a népszerű “Asi” mögött Turi Tamás, míg a harmadikon a közel négyesztendős kihagyás után visszatért hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János végzett.

TÁVOZIK A BAJNOK FEHÉRVÁRI HOKISOK VEZETŐEDZŐJE

Távozik Jarmo Tolvanen, a bajnok Fehérvár jégkorongcsapatának finn vezetőedzője.

A szakember a szombati idényzáró csapatértekezleten jelentette be, hogy nem folytatja tovább a munkát.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató jelezte: még nincs hivatalos döntés arról, hogy ki legyen az egy éve kinevezett Tolvanen utódja.

RÖVIDPÁLYÁS CSAPAT-VB – ÖTÖDIK HELYEN ZÁRT A MAGYAR NŐI VÁLTÓ

A vasárnapi B-döntőben győzött, így összességében az ötödik helyen végzett a magyar női váltó az olaszországi Bormióban zajló rövidpályás gyorskorcsolya csapat-világbajnokságon.

A viadal honlapja alapján a februári olimpián ugyancsak ötödik, Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra összetételű együttes a B-fináléban egy pillanatra sem engedte át az összesített pontverseny első helyét, s végül ötpontos előnnyel zárt az élen.

MIAMI – KIESETT A CÍMVÉDŐ MURRAY

A címvédő, harmadik helyen kiemelt Andy Murray meglepetésre már a második fordulóban kiesett a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán.

A skótok büszkeségét a világranglista 101. helyén álló, amerikai Mardy Fish búcsúztatta szombaton két sima szettben (6:4, 6:4).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik