Sport

Visszatér az athéni bűnös

Első világversenyen vesz részt az Athénban doppingoláson kapott Gyurkovics Ferenc.

Öt magyar súlyemelő próbál szerencsét a jövő hét végén rajtoló minszki Európa-bajnokságon. A kvintett tagjaként indul a doppingvétség miatt a 2004-es athéni olimpiai ezüstérmétől megfosztott és eltiltott, a pódiumra tavaly decemberben a honi csapatbajnokságon visszatért Gyurkovics Ferenc is, kinek ez lesz az első világversenye a görögországi játékok óta.

Rajta kívül akad még egy ötkarikás ezüstérmes szereplője a nemzeti válogatottnak: a hat éve szintén a görög fővárosban második Krutzler Eszter, aki szülés után, ismét beleerősödve sikerkategóriájába, a 69 kg-ba, igyekszik helytállni a kontinens legjobbjai között.

Hosszú kényszerpihenőt követően tesz kísérletet az eredményes újrakezdésre a 2008-as pekingi olimpián súlyos könyöksérülést elszenvedett Baranyai János, akinek a fehéroroszországi Eb kínálja az első nemzetközi fellépési lehetőséget csaknem tragikus balesete óta.

A további két résztvevő az európai porondon tavaly a magyarok közül a leginkább helytállt Nagy Péter és Magát Krisztina: előbbi a 23 éven aluliak ólomsúlyú Európa-bajnokaként, utóbbi korosztályos Eb-bronzérmesként vág neki a minszki seregszemlének, amelynek mezőnyéről egyelőre kevés az információja a szakvezetésnek.

“Nincs még hivatalos nevezési lista, így nem tudjuk, kikkel kell majd versengeniük válogatottjainknak – mondta csütörtökön Pátrovics Géza szövetségi kapitány az MTI-nek. – A lényeg persze, hogy a saját elvárásainknak megfeleljenek Eb-indulóink. Akik amúgy a múlt hetet a tatai edzőtáborban végigdolgozták az irányításommal, pontosabban Magátot kivéve, aki odahaza, klubjában készült. Ezen a héten mind az öten odahaza dolgoznak tovább, s a jövő hét első három napján leszünk majd újból együtt Tatán, hogy aztán elutazzunk az Eb-re. Reményeink? Valamennyiükkel szemben a minimális elvárás az, hogy súlycsoportjukban az első tízben végezzenek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik