Sport

Kangyal segítőként utazik a vébére

Kangyal Balázs ugyan tagja a divízió I-es, áprilisi világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretének, de a hátvéd biztosan nem szerepel majd a tornán.

“Szó volt arról, hogy szükség lenne a játékomra a világbajnokságon” – mondta a 41. születésnapját nyáron ünneplő Kangyal, a Vasas Bp. Stars védője és egyben klubigazgatója a csapat tájékoztatása szerint.

“De tavaly a vb után úgy döntöttem, hogy visszavonulok a nemzeti csapattól, és ehhez a döntésemhez továbbra is tartom magamat. Ezek után vetődött fel annak lehetősége, hogy akkor segítőként vegyek részt a felkészülésben, hiszen ilyen módon talán át tudok adni valamit a tudásomból, tapasztalatomból a többi védőnek. Ha én ezzel tudom segíteni a válogatottat, boldogan megteszem, hiszen annak ellenére, hogy már nem vállalom a játékot, fontos számomra, hogy jól szerepeljen a csapat Szlovéniában.”

Kangyal azt nem tudta megmondani, hogy a jövőben is számítanak-e a segítségére. “Lehet, hogy egy későbbi kapitány számára már semmit sem mond a nevem. De Ted Sator szövetségi kapitány ismer, dolgoztunk már együtt, és amíg van olyan feladat, amivel tudom segíteni a csapatot, addig számíthatnak rám. De játszani már nem fogok a vb-n, ez biztos.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik