Sport

Alakul a Final Four mezőnye

A hazai pályán megalázó vereséget szenvedő Egernek már nincs esélye, de így is jó pár magyar ott lehet a vízilabda Euroliga Final Fourjában.

Az Eger férfi vízilabdacsapata hazai környezetben 12-4-re kikapott szerdán a szerb Partizan Beogradtól az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén. A magyar együttes, amely a hazai indulók közül egyedüliként résztvevője a legjobb nyolc mezőnyének, már az első percekben 4-0-s hátrányba került a világbajnokokkal teletűzdelt vendégekkel szemben, s a folytatásban sem volt esélye arra, hogy szorosabbá tegye a csatát. Az április 14-i, belgrádi visszavágó így már csak formalitásnak tűnik.

A montenegrói csapatok párharca is eldőlni látszik, hiszen a Kiss Gergellyel és Steinmetz Ádámmal kiálló Primorac Kotor a Herceg Novi vendégeként aratott ötgólos győzelmet.

Az egygólos Steinmetz a mérkőzés után a magyar válogatott hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy nem számítottak ilyen jó eredményre. „Elégedettek vagyunk, de a továbbjutás még nincs meg. Fél lábbal már a Final Four-ban érezhetjük magunkat, de semmiképpen sem szabad leengedni, azt hinni, hogy eldőlt a párharc.”

A három olimpiai bajnokkal kiálló Pro Recco hozta a kötelezőt, és négy góllal, 9-5-re legyőzte hazai pályán a montenegrói Budvát. Az olaszoknál Madaras, Benedek és Kásás egyaránt egy-egy alkalommal volt eredményes.

Közvetlenül a meccs lefújása után Gabriele Volpi, a Pro Recco elnöke köszöntötte Kásás Tamást abból az alkalomból, hogy a Recco háromszoros olimpiai bajnok játékosát a FINA által szervezett szakértői szavazáson az elmúlt évtized legjobb férfi vízilabdázójává választották.

A negyedik negyeddöntős párharc, a Barcelona és a Jug Dubrovnik között szombaton kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik