Sport

Pars május végén kezdené a versenyszezont

Már két hete teljes értékű munkát végezhet a múlt év végén lágyéksérvvel műtött olimpiai ezüstérmes kalapácsvető, Pars Krisztián, aki azt tervezi, hogy májusban versenyez idén először.

“Hát, már jobban vagyok, szépen gyógyulnak a sebeim és két hete rendesen tudok edzeni – nyilatkozta szerdán az MTI érdeklődésére a tavalyi világbajnokság negyedikje. – Február közepétől vízben dolgoztam, ami nagyon jót tett a hasfalamnak, s ugyan vannak még fájdalmaim, de egyébként nincs gond.”

A szombathelyi nehézatléta szokásos téli programja felborult sérülése miatt, és most kell bepótolnia az elmaradt hosszú alapozást és felkészülést, de az idő rövidsége ellenére is bízik benne, hogy a nyári versenyeken, főleg a július végi barcelonai Európa-bajnokságon megfelelően tud majd teljesíteni.

“Úgy vélem, ez a másfél-két hónap elég lesz arra, hogy a nyáron kitartson az erőm – mondta a 28 éves dobó. – Még nem egyeztettünk a menedzseremmel a versenyekkel kapcsolatban, de az új kalapácsvető-sorozat három május végi versenyén, a rióin (május 23.), az ostravain (27.) és a hengelóin (30.) szeretnék ott lenni. A sorozat pontversenyébe három viadal eredménye számít, ami már ezekkel meg lenne, persze majd meglátjuk, milyen formában leszek, mekkorákat dobok. Később is vannak viadalok, lesz lehetőség a javításra.”

A nemzetközi szövetség (IAAF) az idei évben indítja el a Hammer Throw Challenge elnevezésű, 202 ezer dollár összdíjazású szakági sorozatot, mely az IAAF World Challenge League viadal részeként kapott helyet. A sorozat győztese a nőknél és a férfiaknál is 30 ezer dollárban részesül.

Pars még mindig vár arra, hogy megkapja olimpiai ezüstérmét, a doppingvétség miatt kizárt két fehérorosz atléta ügyében ugyanis még nem döntött a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). Ezért a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége felkérte Schmitt Pál elnököt, hogy hivatalos levélben kérjen tájékoztatást Jacques Rogge-tól, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökétől az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik