Sport

Overdose hazatér

A veretlen csodaló belátható időn belül hazaérkezik, hogy magyar tréninglistára kerüljön, ami azért fontos, hogy továbbra is magyar színekben versenyezhessen.

Overdose menedzsmentje arra az elhatározásra jutott, hogy versenyló belátható időn belül hazautazik Magyarországra. Ez azért szükséges, mert a nemzetközi szabályozás értelmében minden versenyló annak az országnak a színeiben versenyzik, amelynek a tréninglistáján szerepel. Ahhoz pedig, hogy Overdose továbbra is magyar színekben versenyezhessen két dolog szükséges: egyrészt a versenyló a listára vétel pillanatában tartózkodjon itthon, másrészt egy olyan idomár tréninglistájára kerüljön, aki magyar licensszel rendelkezik.

Mivel Ribárszki Sándornak jelen pillanatban német licensze van, így Overdose valószínűleg annak a magyar licensszel rendelkező Jozef Rosivalnak a listájára fog kerülni, akinél Mikóczy Zoltán többi lova jelenleg is tréningben áll Alagon. Ez nem zárja ki azt, hogy Overdose a későbbiekben egy három hónapnál rövidebb vendégtréningre visszatérjen Hoppegartenbe – hiszen akkor továbbra is Ribárszki Sándor vezethetné az idei versenyszezonra való felkészítését –, de erről még nem született döntés.

A hazautazás időpontja jelen pillanatban még nem ismert, az további egyeztetések során fog eldőlni. Annyit azonban már tudni lehet, hogy mivel Overdose felkészítése már megkezdődött, ezért nyugalma biztosítása érdekében, hazaérkezése nem lesz sajtónyilvános.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik