Sport

Kerüli a nyilvánosságot mesteredző

Kerüli a nyilvánosságot Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki tanítványaival hétfőn érkezett haza a sevillai edzőtáborból, ahol kilencfős csoportja több mint 400 kilométert lapátolt.

“Kétszeresen is kerülöm a nyilvánosságot – nyilatkozta az MTI-nek a hatszor az Év edzőjének választott kajakos szakember. – Mostanában ugyanis van más, aki a sportágunkból túl sokat szerepel, és velem, illetve a lányokkal kapcsolatosan rendre negatívan nyilatkozik. Másrészt nekem nem kell minden áron megnyilvánulnom, sokkal jobb, ha szép csendben végezzük a dolgunkat.”

Fábiánné csoportja a pekingi olimpiát követően átalakult, és Storcz Botond személyében új szövetségi kapitánnyal kell együtt dolgoznia.

A szakember jelenleg kilenc versenyzővel foglalkozik, s mint elmondta, keményen készülnek a május közepén esedékes rangsoroló viadalra:

“Megkönnyíti a dolgomat a lányok optimális hozzáállása. Árgus szemmel figyelem őket, a női szakágban dolgozó másik két csoporttal viszont egyáltalán nem foglalkozom. Korábban is mindig jó úton jártam, most is bizakodó vagyok. Keményen készülünk a május közepén, Szolnokon esedékes rangsorolóra, ahol mindenkinek egyesben kell megmutatnia magát. A kapitány az ott látottak alapján állítja majd össze a május végi, szegedi Világkupára az induló magyar egységeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik