Sport

Anyukája dönt a világ legjobb bokszolójának karrierjéről

Manny Pacquaio, akit - súlycsoporttól függetlenül - egyöntetűen a világ legjobb profi bokszolójának tartanak, bejelentette: elgondolkodik a visszavonuláson, mivel az édesanyja ezt kéri tőle.

“Lehet, hogy befejezem”, mondta Pacquaio újságíróknak Manilában, ahol több százan (köztük rajongók és politikusok) várták a repülőtéren. “Az anyám régóta könyörög, hogy hagyjam abba az ökölvívást, és most újra beszélni fogunk róla.”

A szurkolók remélik, hogy kedvencük addig nem hoz végleges döntést, amíg létrejön a Floyd Mayweather elleni várva várt csúcsmérkőzés. A váltósúly két legmagasabban jegyzett ökölvívójának összecsapása januárban már szóba került, ám a felek a doppingellenőrzések feltételein végül nem tudtak megegyezni.

“A (Miguel) Cotto elleni meccsem után megkértem az édesanyámat, hogy még egy meccsen bokszolhassak, és ő beleegyezett”, magyarázta Pacquiaio. “Most újra azt szeretné, ha befejezném. Ezek után mit mondjak neki?”

A Pacmanként becézett világbajnok legközelebb a politikában lép szorítók közé, és képviselőjelöltként méretteti meg magát hazája 2010. május 10-i országgyűlési választásán. Pacquaio 2007-ben már próbálkozott politikai karrierrel, de akkor végül nem sikerült bekerülnie a törvényhozásba.

“Hosszú időt eltöltöttem a bokszban, és sok dicsőséget szereztem vele az országomnak. A mostani választásoktól és a politikától függetlenül visszavonulásom nagyrészt a családomtól függ”, tette hozzá a sportoló, aki legutóbbi címmeccsét március 13-án a ghánai Joshua Clottey ellen nyerte meg Dallasban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik