Sport

Napi sportesemények, röviden.

Amik ma történtek a sport világában.

JÉGKORONG OB I – A CÍMVÉDŐ MÁR 2-0-RA VEZET

Az esélyesebb Fehérvár 7-2-re nyert a vendég Dunaújváros ellen a jégkorong ob I döntősorozatának második, vasárnapi mérkőzésén, így összesítésben 2-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban. A következő felvonásra kedden, 18 órától kerül sor Dunaújvárosban.

ÖTTUSA VK, KAIRÓ – KASZA RÓBERT ÖTÖDIK

Kasza Róbert az ötödik helyen végzett az öttusázók kairói Világkupa-versenyén. A 36 fős férfi döntőben még egy magyar szerepelt: Demeter Bence 27. lett.

TENISZ NŐI FEDETT OB – SUSÁNYI ZSÓFIA SIKERE

Susányi Zsófia nyerte a kamaraerdei Grand Slam Park salakos teniszpályáin rendezett női fedettpályás országos bajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 6:3, 7:6-ra legyőzte Pump Lucát.

ITALIAN BAJA – FAZEKASÉK HARMADIKKÉNT ZÁRTAK

A harmadik helyen zárt a Fazekas Károly, Maurer Péter páros az Italian Baja elnevezésű olaszországi tereprali viadalon. A másik versenyben maradt magyar egység, Szalay Balázs és Lukács József az ötödik lett a negyven versenyautót számláló mezőnyben.

VLAGYIMIR KLICSKO KIÜTÉSSEL LEGYŐZTE CHAMBERST

Az ukrán nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok, Vlagyimir Klicsko kiütéssel legyőzte szombat este Düsseldorfban az amerikai Eddie Chamberst, korábbi edzőpartnerét, ezáltal megtarthatja mindhárom világbajnoki övét (IBF, WBO, IBO).

A 33 éves Klicsko már a második menetben meglepte a 27 éves Chamberst, végig uralta a harcot, de csak a 12 menetből álló mérkőzés vége előtt öt másodperccel vitte be ballal azt az ütést, amely után az amerikai percekig nem tudott felállni. A bíró nem is számolt rá. A mérkőzésnek 51 ezer nézője volt.

INDIAN WELLSBEN LJUBICIC LEGYŐZTE NADALT, RODDICK PEDIG SODERLINGET

Ivan Ljubicic legyőzte Rafael Nadalt, Andy Roddick pedig Robin Soderlinget az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló, 9 millió dollár összdíjazású tenisztorna férfi elődöntőjében.

A 20. pozíciót elfoglaló horvát játékos 3:6, 6:4, 7:6-ra verte a 3. helyen rangsorolt spanyolt, míg a hetedikként kiemelt amerikai 6:4, 3:6, 6:3-ra a 6. helyre sorolt svédet.

HOSSZÚ KATINKÁNAK CENTIK HIÁNYOZTAK AZ ELSŐSÉGHEZ

Alig néhány centi hiányzott az Egyesült Államokban tanuló Hosszú Katinkának ahhoz, hogy NCAA-győztesnek, vagyis amerikai főiskolai bajnoknak mondhassa magát: a bajaiak világbajnok úszója 200 yard pillangón szorult csupán egyetlen tizedmásodperccel Elanie Breeden mögé West Lafayette-ben.

Az 1:52.52 perces eredmény így is egyéni csúcs Hosszútól, aki a múlt évben 1:53.45 perccel a harmadik helyen ért célba ugyanezen a távon.

SÍREPÜLŐ-VB – OSZTRÁK GYŐZELEM CSAPATBAN

A várakozásnak megfelelően az osztrákok nyerték a vasárnapi csapatversenyt a szlovéniai Planicában rendezett sírepülő-világbajnokságon.

A szezon utolsó viadalán a második helyen a norvégok, a harmadikon pedig a Janne Ahonen nélkül versenyző finnek végeztek.

TADESE FÉLMARATONI VILÁGCSÚCSA LISSZABONBAN

Az eritreai Zersenay Tadese világcsúcsot állított fel a félmaratoni távon a Lisszabonban rendezett vasárnapi futóversenyen.

A szám négyszeres világbajnoka 58:22 perc alatt ért célba, s ezzel 11 mp-et javított az eddigi legjobb eredményen, amely 2007. március 17-e óta a kenyaiak olimpiai bajnoka, Samuel Wanjiru nevéhez fűződött (58:33 p).

A 28 éves Tadese – aki 37 mp-cel javította meg saját legjobbját – a rekorddöntéséért 50 ezer eurós prémiumot kapott a szervezőktől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik