Sport

Sokkolná a világot Klicsko kihívója

Az IBF/WBO övéért zajló bokszmeccsre a szervezők ötvenezer embert várnak.

Botrányok nélkül zajlott le a mérlegelés a szombati Vlagyimir Klicsko – Eddie Chambers nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzése előtt, amelyet a WBO és az IBF öveiért rendeznek szombaton este a düsseldorfi arénában.

“Nem a legmagasabb bokszoló, de villámgyors, és nagyon nehéz küzdeni ellene” – mondta a címeket birtokló Klicsko, akinek bátyja, Vitalij a WBC világbajnoki címét mondhatja magáénak.

“Veszélyes, gyors, agilis és nagyon jó fizikai állapotban van, ráadásul fejben nagyon rákészült, hogy elhódítsa az övet”, mondta Klicsko, aki 13 centiméterrel magasabb és 15 kilóval nehezebb Chambersnél. “Én azonban ezt nem fogom hagyni, és keményen fogom ütni.”

Az ukrán óriás, aki pályafutása során 53 győzelem mellett csak három vereséget szenvedett el, szombaton mintegy 50 ezer szurkoló támogatását fogja érkezni Düsseldorfban. Klicsko számára nem lesz ismeretlen, hiszen tavalyi, Csagajev elleni gelsenkircheni nyertes címmeccsén 60 ezer szurkoló nézte meg a helyszínen az összecsapást.

A Klicskónál hat évvel fiatalabb, philadelphiai Chambers 36 mérkőzéséből 35-öt nyert meg, igaz, nem az ütőerejéről híres, hiszen csak 18 K.O-siker szerepel a neve mellett.

“Soha nem készültem fel jobban egy meccsre, mint most. Sokkolni akarom a világot, és elvenni Klicskótól az öveket”, nyilatkozta az amerikai kihívó.

A meccset meccset Magyarországon a Digisport közvetíti szombaton 22.10-perctől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik