Sport

Mayweather és Mosley megegyezett a doppingellenőrzésről

Floyd Mayweather Jr. és Shane Mosley egyformán szigorú doppingellenőrzésen esik át, mielőtt Las Vegasban kötelek közé lép egymás ellen.

A két váltósúlyú ökölvívó – a köztük született egyezség szerint – a május 1-én megrendezésre kerülő összecsapás előtt úgynevezett olimpiai rendszerű kontrollnak veti alá magát.

Az Egyesült Államok doppingellenes ügynökségének (USADA) szabályzata szerint a mérkőzés előtt – mi több: utána is – a sportolóknak véletlenszerű, az ellenőrök megjelölte időpontban kell vért adniuk.

Korábban az év meccsének kikiáltott ringcsata – Mayweather és a Fülöp-szigeteki klasszis, Manny Pacquiao között – éppen azért esett kútba, mert a filippínó harcos visszautasította az olimpiai rendszerű vizsgálatot.

“Meg akarom mutatni a világnak, hogy az ökölvívás tiszta sport, és nagyon remélem, hogy minden bokszoló hasonlóan gondolkodik” – nyilatkozta a korábban a világ legjobb bokszolójának tartott, veretlen Mayweather (40 mérkőzés/40 győzelem). Riválisa, a Boksz Világszövetség (WBA) váltósúlyú szuperbajnoka osztja riválisa álláspontját: “Ez az ellenőrzés remek ötlet, egy percig sem gondolkodtam, mit kell tennem.”

A USADA elnöke, Travis Tygart üdvözölte a két öklöző döntését: “Hiszem, hogy ez vízválasztó lehet a doppingellenes harcunkban. A boksz története során először láthatunk olyan profi harcosokat, akik felelősséget vállalnak szenvedélyük iránt és óvják a sport épségét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik