Sport

Nem büntetik a doppingoló Agassit

Lezárták a tenisz élő legendájának számító Andre Agassi doppingaktáját, az ügynek nem lesz hivatalos folytatása.

Francesco Ricci Bitti, a Nemzetközi Tenisz Szövetség elnöke leszögezte: hiába kért információkat az esettel kapcsolatban a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), az elévülési idő miatt nincs mód visszamenő hatállyal megbüntetni a saját magát évekkel a visszavonulása után leleplező sztárt.

A nyolcszoros Grand Slam-győztes Agassi tavaly megjelent önéletrajzi könyvében írt arról, hogy 1997-ben metamfetamint szippantott, majd amikor értesült pozitív doppingtesztjéről, azt hazudta a férfiversenyeket szervező ATP-nek, hogy véletlenül beleivott asszisztensének “feljavított” italába.

“Szégyelltem magam, és megfogadtam, hogy ezzel részemről vége a történetnek. Szerencsére az ATP szemet hunyt a dolog felett” – írta az Open című könyvében a sportág 2006-ban visszavonult fenegyereke, aki azóta példás családapaként tűnik fel, és jótékonysági akciókban vesz részt.

Ricci Bitti megjegyezte: az ATP volt az egyetlen szervezet, amely léphetett volna, de már túl késő van ehhez. Hozzátette: Agassinak biztos megvolt rá az oka, hogy felfedje múltját, de ezt nem könnyű megérteni, amit csinált, azzal ártott a sportágnak.

Sokak vélekedése szerint egyértelműen a könyvért kapott pénz volt a motiváció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik