Sport

Kimagaslik a mezőnyből Messi

A Stuttgart elleni erődemonstrációt követően még az ellenfél is elismerte, hogy a katalánok argentin sztárja jelenleg megállíthatatlan.

A Valencia elleni mesterhármast szerda este egy dupla követte a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Lionel Messi szűk negyedóra elteltével vette be először a VfB Stuttgart kapuját, előkészítette a második katalán gólt, majd a második félidőben végleg padlóra küldte az esélytelen riválist.

„Képtelenek voltunk megállítani Messit – nyilatkozta a lefújás után Christian Gross, a németek trénere. – Jobb eredményre számítottam, az egyéni hibáinkkal megkönnyítettük ellenfelünk dolgát, de el kell ismerni, hogy a világ legjobb klubcsapatával szemben maradtunk alul.”

A Stuttgart nem is igazán volt esélye, hiszen Messi gyors gólját követően már kétszer kellett volna bevenniük a mérkőzést amúgy végigunatkozó Victor Valdes kapuját. „Messi találata azt hiszem mindent eldöntött. Nem féltünk az ellenfelünktől, de az osztálykülönbség egyértelműen kijött” – vélekedett Sami Khedira, a németek védője.

A címvédő trénere is kiemelte a gyors gól fontosságát. „A játékosaim nem becsülték le az ellenfelet, és a kezdőrúgás pillanatától teljes erőbedobással harcoltak. Messi megint elképesztőt játszott, remélem a következő körben a Bayern Münchent kapjuk” – mondta Pep Guardiola, akinek a jelek szerint sikerült felráznia az elmúlt hetekben bukdácsoló csapatát a szezon hajrájára.

A meccs hőse tömören értékelt az újságíróknak: „Nem akartuk ugyanazt a hibát elkövetni, mint a Real Madrid, ezért kezdettől fogva koncentráltunk. Megérdemelt a győzelmünk, boldog vagyok, hogy jelenleg ilyen jól megy a játék.”

A másik szerdai meccsen elvileg könnyű dolga lett volna a Girondins Bordeaux-nak, hiszen az odavágón az Olympiakosz Pireusz otthonában egygólos előnyt szerzett. A várakozásokkal ellentétben azonban sokkal nehezebb volt a visszavágó. „Az első félidőben jól ment a játék, de a szünet után 1-1-es állásnál egy buta piros lappal megnehezítettük a saját dolgunkat. Szerencsére a hajrában mi lőttünk gólt, és ott vagyunk Európa legjobb nyolc csapata között” – nyilatkozta Yoann Gourcuff, a franciák középpályása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik