Sport

Deák Bárdos tizenegyedszer

A szakágvezetők javaslatát elfogadva kijelölte az április 13-18-i, bakui Európa-bajnokságon részt vevő csapatot a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöksége.

Az MBSZ csütörtöki tájékoztatása alapján egyedül a kötöttfogású 60 kg-os súlycsoportban maradt nyitott kérdés, ugyanis az egymással versengő Jaeger Krisztián (BVSC-Dega) és Komáromi Ede (Egri Vasas-Sportiskola SE) – sérülések miatt – sokat kihagyott, és Struhács György szakágvezető szerint ma egyikük sincs olyan állapotban, hogy eredményesen szerepelhetne az EB-n. De ha sikerül behozniuk a lemaradást, a március 27-i egri rangsorversenyen egyikük még eljuthat Azerbajdzsánba.

A nőknél egy hasonló kérdés már eldőlt: 63 kg-ban a tatabányai Szerencse Mónika három mérkőzésből kettőt megnyert Godó Kitti (FTC) ellen, így ő kapta az indulás jogát.

A magyar együttesben újonc ezúttal nem lép szőnyegre, a 2001-ben aranyérmes Deák Bárdos Mihály ugyanakkor már tizenegyedik alkalommal birkózhat a földrész legjobbjai között. A kötöttfogású csapatból Lőrincz Tamás (2006) és Bácsi Péter (2008) is Európa-bajnok, míg Kiss Balázs tavaly vb-t nyert.

Az Eb-re utazó magyar csapat

Kötöttfogás:

55 kg: Módos Péter (Szigetvári BSE), 66 kg: Lőrincz Tamás (Ceglédi VSE), 74 kg: Bácsi Péter (FTC), 84 kg: Fodor Zoltán (FTC), 96 kg: Kiss Balázs (BVSC-Dega), 120 kg: Deák Bárdos Mihály (Diósgyőri BC)

Szabadfogás:

74 kg: Hatos Gábor (Haladás VSE), 84 kg: Veréb István (Haladás VSE), 120 kg: Ligeti Dániel (Haladás VSE)

Nők:

51 kg: Szabó Emese (Kiskunfélegyházi VTK-Csepel), 55 kg: Barka Emese (Vasas), 59 kg: Sastin Marianna (Vasas), 63 kg: Szerencse Mónika (Tatabányai SC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik