Sport

Messi nyolc közé lőtte a Barcát

A címvédő spanyol FC Barcelona, továbbá a francia Girondins Bordeaux jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé a szerdai nyolcaddöntős párharcokból.

Az elmúlt hetek bukdácsolását feledtetve a Barcelona a hétvégén az aranylabdás Lionel Messi vezérletével lefocizta a Valenciát. A címvédő katalánok a BL-re is megőrizték a formájukat, és a stuttgarti 1-1 után már az első félidőben eldöntötték a továbbjutást.

A hétvégén mesterhármasig jutó Messi szűk negyedóra elteltével felavatta Lehmann kapuját, majd a fiatal Pedro megduplázta az előnyt. A fordulás után is hatalmas fölényben futballozott a spanyol sztárcsapat, játszi könnyedséggel kerültek helyzetbe Henryék, a Stuttgart képtelen volt követni a tempót.

Messi második találata után feladták a németek, a katalánok varázsoltak, és csak Lehmannon múlt, hogy csak egy gólt kaptak a hátralévő fél órában.

A másik találkozón az idegenben is győztes Girondins Bordeaux korán vezetést szerzett, ugyanakkor a görög Olimpiakosz Pireusz tíz emberrel küzdve is egyenlített. A hajrában a már szintén megfogyatkozott franciák megszerezték a győztes gólt, és ezáltal bebiztosították továbbjutásukat.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

FC Barcelona (spanyol)-VfB Stuttgart (német) 4-0 (2-0)

Gól: Messi (13., 60.), Pedro (22.), Krkic (89.)

Továbbjutott: az FC Barcelona 5-1-es összesítéssel

Girondins Bordeaux (francia)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 2-1 (1-0)

Gól: Gourcuff (5.), Chamakh (88.), illetve Mitroglu (65.)

Piros lap: Diarra (68.), illetve Derbyshire (60.)

Tj.: a Girondins Bordeaux kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel

A negyeddöntő mezőnye: Arsenal (angol), Bayern München (német), Olympique Lyon (francia), Manchester United (angol), Internazionale (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), FC Barcelona (címvédő, spanyol), Girondins Bordeaux (francia)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik