Sport

Idén már nem versenyez a rúdugrás királynője?

Mentálisan nem bírja a rá nehezedő nyomást, idén már nem versenyezne Jelena Iszinbajeva, a női rúdugrás 29-szeres világcsúcstartója.

A Dohában zajló fedettpályás atlétikai világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése a női rúdugrásban született: a kétszeres olimpiai- és világbajnok Iszinbajeva számára nevetséges magasságnál kiszállt a versenyből, és érem nélkül utazott haza.

A mindig mosolygós atlétát nem keserítette el különösebben az eredmény, annak ellenére,hogy évek óta gyakorlatilag verhetetlen. „Még csak nem is vagyok különösebben csalódott. Fizikailag jó formában voltam, a rám nehezedő nyomással nem tudok mit kezdeni. Szükségem van egy kis pihenőre. Beszélek az edzőmmel, lehet hogy kihagyom a teljes nyári szezont” – nyilatkozta a korábbi háromszoros fedettpályás világbajnok, aki összesen (szabadtér, fedett) 29-szer döntötte meg a női magasugrás világcsúcsát.

Már tavaly nyáron érezhetőek voltak a kiégés jelei, a berlini világbajnokságon Iszinbajeva érvényes kísérlet nélkül búcsúzott. Orosz lapértesülések szerint nemcsak az állandó nyomás miatt került hullámvölgybe az orosz klasszis: a 28 éves atléta új élettársat talált, és szeretne minél hamarabb gyermekeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik