Sport

Drogba: a jobb csapat ment tovább

Az BL-búcsút követően az állásáért aggódik a Chelsea trénere, a piroslapos Drogba elismerte, hogy összességében megérdemelten jutott a nyolc közé az Inter.

„Sokkal jobbak voltunk a Chelsea-nél” – kezdte a meccs utáni értékelését a maga visszafogott stílusában Jose Mourinho, az Internazionale trénere. A portugál remekül felkészítette csapatát a londoni visszavágóra, az olasz bajnok a játék minden elemében jobb volt, és végül kettős győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe.

„A mérkőzés előtt azt kértem a játékosaimtól, hogy mi irányítsuk a mérkőzést. Nem hagyhattuk, hogy a Chelsea-nél legyen a labda, mert akkor szépen lassan bedaráltak volna minket. A csapat tökéletesen megoldotta a feladatot – mondta Mourinho, majd elismerte, hogy egy kicsit aggódott az utolsó percekben. – Már Eto’o gólja előtt is voltak helyzeteink, hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, de a vezetés megszerzése után biztos voltam abban, hogy innen már nem áll fel a Chelsea. Teljesen elvesztették a fonalat.”

A mérkőzés legjobbja, a gólpasszt adó Wesley Sneijder is maradéktalanul elégedetten nyilatkozott.„Igazi háborút láthattak a nézők a Stamford Bridge-en. Tudtuk, hogy nem állhatunk be védekezni, mert akkor nincsen esélyünk. A taktika bevált. Az odavágón némi szerencsénk volt, de Londonban egyértelműen mi voltunk a jobbak, és megérdemelten jutottunk tovább.” Újságírói kérdésre a holland középpályás elmondta, hogy ilyen játékkal bárkit megverhetnek a sorozat hajrájában.

A londoniak sportszerűen elismerték, hogy az Inter többet tett a győzelemért. A mérkőzés hajrájában kiállított Didier Drogba szerint az első meccsen bukták el a párharcot. „Rengeteg helyzetet kihagytunk Milánóban, ma este pedig fantasztikus volt az Inter. Messzire juthatnak a BL-ben, ha képesek lesznek tartósan ilyen szinten futballozni.”

Carlo Ancelotti lassan elkezdhet az állásáért aggódni, hiszen a Chelsea tulajdonosának közismerten az a célja, hogy a klub végre a BL-ben is a csúcsra érjen. Az olasz mesternek nincsenek illúziói, tudja, hogy a csapatnak trófeát, vagy trófeákat kell nyernie, különben rövid időn belül elküldheti Roman Abramovics.

„Két kiírásban van még esélyünk a végső győzelemre. A bajnokságban a vesztett pontok tekintetében jobban állunk a jelenlegi listavezető Manchester Unitednél, az FA-kupa elődöntőjében pedig az Ason Villával találkozunk. Ismerem a csapatot, a BL-búcsú nem fogja megtörni a játékosokat, sőt plusz motivációt jelenthet a hátralévő feladatokhoz” – így az olasz tréner, aki tavaly nyáron érkezett a Stamford Bridge-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik