Sport

Csak veszíthet a Barcelona

Irányítója nélkül is kötelező feladat a címvédő számára a Stuttgart legyőzése. A németeknek nincs vesztenivalójuk, Messi el akarja kerülni, hogy a Real sorsára jussanak.

A nyolcaddöntőben többször is borult már a papírforma, a Bajnokok Ligája címvédője sem mehet biztosra hazai pályán a Stuttgart ellen. A Real Madrid példája ékesen bizonyította, hogy a túlzott magabiztosság nem kifizetődő. „Nem követhetjük el ugyanazt a hibát” – figyelmeztette játékosait Pep Guardiola, a tavaly mindent megnyerő katalánok trénere.

A hétvégén zseniális mesterhármast szerző Lionel Messi is arra hívta fel a figyelmet, hogy a párharc még messze nem lefutott. „Még nem vagyunk a legjobb nyolc között, korai lenne már most a további céljainkról beszélni, a Stuttgart egy nagyon jó csapat” – így az aranylabdás. Az argentin zseni dicsérő szavai ellenére is természetesen a Barcelona a párharc toronymagas esélyese a stuttgarti 1-1-et követően.

Még akkor is, ha a katalánok irányítója, Xavi a kedd esti edzésen lesérült, és legalább két hétig nem játszhat. Rajta kívül Seydou Keita szereplése kérdéses, de a papírforma alapján a Barca B-csapatának is simán el kellene intéznie a németeket.

A VfB Stuttgart szakmai stábja, és a játékosok is tisztában vannak az erőviszonyokkal, de nem fognak feltartott kézzel pályára lépni a Camp Noúban. „Minden játékosnak élete legjobb játékát kell hoznia, és akkor talán van némi esélyünk” – nyilatkozta Horst Heldt, a németek menedzsere.

„Nehéz, de nem lehetetlen az előttünk álló feladat. A tizenegyeseket is gyakoroltuk az utolsó edzéseken, nehogy véletlenül ezen múljon a párharc” – mondta Chris Gross, a Stuttgart trénere, aki szerint nem szabad, hagyni a középpályán érvényesülni a Barcát. „Keményen oda kell lépnünk, nem engedhetjük őket a kapu közelébe. Csak akkor van esélyünk, ha mi is villámgyorsan felfejlődünk a támadásokhoz.”

A másik szerdai párharc az odavágón eldőlt: a Girondins Bordeaux már az Olympiakosz otthonában is győzött, és kisebb csodára lenne szükség, hogy a legutóbbi hat BL-meccsüket nyerő franciák elbukjanak saját közönségük előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik