Sport

Beckham magyar segítséggel gyógyulhat

Egy magyar orvosi műszer segítségével lerövidülhet a rehabilitációja David Beckham futballsztárnak, aki vasárnap Achilles-ín-szakadást szenvedett.

A Kavalkó János feltaláló-kutató által kifejlesztett és az EU-ban szabadalmi oltalom alatt álló Orgon készülék – amely kristályok segítségével építi újra a sejteket, felgyorsítva a hegesedést – az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint képes arra, hogy akár a negyedére csökkentse a gyógyulás időtartamát.

“Magam is az angol futball és Beckham csodálója vagyok, s mikor meghallottam sajnálatos sérülésének hírét, elhatároztam, hogy segítek, és felajánlottam azonnal a két készüléket, mely már 17 éves múltja alatt számos világklasszis sportoló esetében, így a birkózóválogatottnál, kézilabdázóknál, labdarúgóknál is bizonyított – jelentette ki Kavalkó János. – Ez akár hónapokkal is csökkenheti a rehabilitáció idejét, így ha idejében eljut hozzá, Beckham akár fel is épülhet a világbajnokságra.”

Az AC Milannál kölcsönben szereplő, 34 éves sztár vasárnap a Chievo elleni találkozón szenvedett Achilles-ín-szakadást, majd hétfőn Turkuban operálta meg a finn specialista, Sakari Orava. Az orvos szerint Beckham nagyjából négy hónap múlva kezdhet el futni, azt követően pedig legalább két hónap, mire ismét játszhat.

A magyar feltaláló részletes prezentációt juttatott el az ötezer eurós készülékről Turkuba, majd a professzor pozitív visszajelzése után, szerdán futárszolgálattal elpostázott két példányt belőle. Az egyiket Orava használja majd, a másikat a futballista után küldik. A szervezésben és a lebonyolításban oroszlánrészt vállalt Horváth Alexandra, a világbajnok brazil Roberto Carlos – Beckham egyik legjobb barátja – kisfiának magyar édesanyja, akinek köszönhetően célba érhet a magyar találmány.

A 115-szörös válogatott Beckham szerdán elhagyta a turkui klinikát, és London érintésével hazautazott Los Angelesbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik