Sport

Politikai karrier vár a világ legjobb bokszolójára

Pacquaio előbb a fülöp-szigeteki parlamenti választásokra koncentrál, csak utána érdekli a Floyd Mayweather elleni álommeccs.

A fülöp-szigeteki parlament alsóházába készül a Manny Pacquaio, aki szombaton Dallasban a ghánai Joshua Clottey ellen újra megvédte a WBO váltósúlyú világbajnoki övét.

Bob Arum, Pacquaio promótere szerint a sportolót legközelebb már a képviselőknek járó megszólítással mutatják majd be a ringben.

A parlamenti választásokat május 10-én tartják a Fülöp-szigeteken, és Bob Arum, Pacquaio promótere szerint a sportolót legközelebb már a képviselőknek járó megszólítással mutatják majd be a ringben.

“Pacman” a szombati, Joshua Clottey elleni győzelme után máris arról nyilatkozott, hogy Floyd Mayweatherrel akar megvívni legközelebb, nyilatkozatában azonban egy még ennél is sokkal fontosabb csatát emleget.

“Még Mayweathernél is lényegesebb számomra a másik küzdelem, amelyet azért vívok, hogy bekerüljek a kongresszusba. A tartományban, ahol élek, az embereknek semmijük sincs, velük eddig senki sem foglalkozott. Fel akarom emelni a hangomat az érdekükben, mert jobb iskolákat, magasabb életszínvonalat érdemelnek. A filippinó emberek sokat szenvedtek, és ha valaki, én ismerem ezt az érzést, ezért szolgálni akarom őket”, jelentette ki Pacquaio.

A WBO régi-új világbajnoka, akit súlycsoportoktól függetlenül jelenleg a világ legjobb profi bokszolójának tartanak, a világ hatodik legjobban kereső sportolója, akinek a meccsszerződésekből, illetve reklámbevételekből tavaly mintegy 40 millió dollár folyt be a bankszámlájára. A Forbes magazin összeállítása szerint 2009-ben csak olyan sportolók kerestek nála többet, mint Tiger Woods, Kobe Bryant, Kimi Räikkönen, Michael Jordan és David Beckham.

A fülöp-szigeteki sportoló felkerült a Forbes “világ száz legbefolyásosabb személyisége” elnevezésű listájára is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik