Sport

Mourinho visszatér a Stamford Bridge-re

Volt csapata ellen akarja megszakítani az Inter rossz sorozatát Jose Mourinho a Bajnokok Ligájában. A Sevilla is csatlakozhat a legjobb nyolc mezőnyéhez.

Múlt héten már négy csapat (Arsenal, Bayern München, Manchester United, Olympique Lyon) kiharcolta a negyeddöntős szereplést a Bajnokok Ligájában. Kedd és szerda este teljessé válhat a mezőny, kezdésként a Chelsea próbálja meg ledolgozni az Inter otthonában összeszedett egygólos hátrányt, majd a Sevilla várja az idegenben nem túl acélos CSZKA Moszkvát.

Egy hete David Beckham manchesteri visszatérése tartotta lázban Angliát, ezúttal a Chelsea volt trénere, Jose Mourinho számíthat frenetikus fogadtatásra egykori sikerei helyszínén. A portugál mester 2005-ben és 2006-ban bajnokságot nyert a londoniakkal, és ő maga is többször hangoztatta, hogy a „Chelsea része az életének”. Kedd este azonban az Internazionale edzőjeként érkezik, és a milánói 2-1-es győzelmet követően némi előnnyel várhatja a visszavágót.

Az olasz együttes hazai porondon verhetetlen az elmúlt években, a BL-ben azonban sorozatban háromszor estek ki a negyeddöntő küszöbén. A kedd esti ellenfél sem engedhet meg magának egy újabb botlást, hiszen Roman Abramovics nem véletlenül áldozott annyi pénzt a hobbijára. Az orosz milliárdos-tulajdonos nem titkoltak azzal a céllal vette meg a klubot, hogy a világ legjobb csapatát faragja a Chelsea-ből, ám egyelőre elmaradt a hőn áhított siker.

„Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók óriási ovációval fogadják majd Mourinhót. A kezdősípszó után azonban mi játékosok, és a szurkolók is ellenfelei leszünk” – nyilatkozta Frank Lampard. A Kékeknél továbbra is a kapusposzt problémás: Cech és Hilarió is sérült, így feltehetően a fiatal Turnbull állhat a kapuba, aki a hétvégi győztes (4-1 West Ham) bajnokin már jól végezte a dolgát. A milánóiak főpróbája nem sikerült olyan fényesre, hiszen meglepetésre kikaptak a Cataniától, és egy pntra olvadt az előnyük a tabella élén.

A keddi játéknap másik összecsapásán, a Sevilla-CSZKA Moszkván a hazaiaknak áll a zászló. Az idegenbeli 1-1-et követően az andalúziaiak, saját közönségük előtt harcolhatják ki a továbbjutást. Ráadásul a korábban kisebb sérülésekkel bajlódó csatárok (Fabiano, Negredo, Kanouté) mind bevetésre készek, és égnek a vágytól, hogy a klubot története során először a Európa nyolc legjobb csapata közé vezessék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik