Sport

Mourinho kiejtette volt csapatát

Az Inter a Stamford Bridge-en is legyőzte a Chelsea-t, és bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, akárcsak a Sevillában diadalmaskodó CSZKA Moszkva.

Az első félidőben könnyedén őrizte meg előnyét az Internazionale, Jose Mourinho remekül felkészítette az olasz bajnokot volt csapata ellen. A milánóiak 2-1-es előnyük birtokában nem erőltették a góllövást, bőven maradt energiájuk kivédekezni a lagymatag, és meglepően sokat hibázó Kékek támadásait.

A hazaiak elsősorban véletlenszerűen, vagy rögzített helyzetekből veszélyeztettek a rendkívülien kemény összecsapáson, amelyen ennek ellenére a szünet utánig kellett várni az első sárgalapra.

A második félidőben is szorgalmasan aprították egymást a felek, a német Stark ezúttal már nem fukarkodott a lapokkal. Ancelotti cserékkel próbálta lendületesebbé tenné csapata játékát, Joe Cole és Zsirkov érkezése azonban nem váltotta be a londoni reményeket. Az Inter ezzel szemben az első valamirevaló helyzetét kihasználta: Sneijder tökéletes passzát a jókor érkező Eto’o vágta a bal alsó sarokba.

A Chelsea-nek két gólt kellett volna lőnie a negyeddöntőhöz, de az olasz védelmet képtelenek voltak feltörni, és végleg eldőlt a párharc, amikor a német bíró azonnal pirosat adott egy ártalmatlannak tűnő ütközést követően Drogbának.

A másik keddi visszavágót a moszkvai 1-1 után a Sevilla várhatta kedvezőbb helyzetből, ám az andalúziaiak meglepetésre bő félóra elteltével hátrányba kerültek. A hazaiak válasza – Perotti lőtt lesipuskás gólt – nem sokat késett, a félidőben hosszabbításra állt a párharc.

A fordulás után eldőlt, hogy nem lesz ráadás, miután a rutinos Palop egy nem túl veszélyes CSZKA-szabadrúgást a saját hálójába bokszolt. A második bekapott gól megtörte az amúgy sem túl acélos Sevillát, a vendégek simán megőrizték az előnyüket, és teljesen megérdemelten jutottak tovább.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Chelsea (angol)-Internazionale (olasz) 0-1 (0-0)
Gól:
Eto,o (79.)
Kiállítva: Drogba (87. Chelsea)
Továbbjutott: Internazionale, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel

Sevilla (spanyol)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (1-1)
Gól:
Perotti (41.), illetve Necid (39.), Honda (55.)
Tj.: CSZKA Moszkva, 3-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik