Sport

MLSZ: nincs hivatalos elnökjelölt

Továbbra sincs hivatalos elnökjelöltje a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ).

Az MLSZ tisztújító közgyűlését előkészítő négyfős ad hoc bizottság egyik tagja, Nemes Ferenc kedden arról számolt be az MTI-nek, hogy amíg nem tisztul a kép a lehetséges jelölteket illetően, addig nem nyilatkoznak, mert az többet ártana, mint használna.

“Hivatalos jelölt jelenleg nincs” – jelentette ki Nemes, aki általános alelnökként Kisteleki István február 27-i lemondása óta irányítja az MLSZ-t a várhatóan májusi tisztújító közgyűlésig. “A tárgyalásokat a bizottság elnöke, Helmeczy László vezeti, a testület pedig akkor ülésezik, amikor ő összehívja a tagokat, mert új, érdemi információval tud szolgálni”.

A bizottságnak eredetileg öt tagja volt, de múlt szerdán George F. Hemingway lemondott, mert indoklása szerint alapvető kérdésekben nem egyezett a véleménye Helmeczyvel., Így utóbbi mellett Nemes Ferenc, Kutasi Róbert és Garancsi István tagja az ad hoc bizottságnak.

Sajtóhírek szerint a bizottság Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját szeretné rábírni, hogy vállalja el a feladatot. Őt – többek között – Hemingway is javasolta a posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik