Sport

Magabiztosan nyert a Vidi, Pakson ikszelt a Vasas

A székesfehérvári csapat Alves és Nikolics góljával nyert a kilenc emberre fogyatkozó Pápa ellen.

Ahogy az várható volt, hazai fölénnyel kezdődött a Videoton – Pápa összecsapás a Soproni Liga 18. fordulójában. Ennek megfelelően a Vidi meg is szerezte a vezetést a 11. percben, Nikolics játszotta be a védők mögé a labdát, a kilépő Alves pedig magabiztosan értékesítette a helyzetet. A székesfehérváriak a folytatásban a keresztlécet is eltalálták, majd Szűcs tornázta ki Andics szabadrúgását, így 1-0-al fordultak a felek.

A második játékrészben minden maradt a régiben, a Pápa védekezésre rendezkedett be, a Vidi pedig letámadásokkal már csírájában próbálta elfojtani a vendégakciókat. Nikolics bólintott mellé üres helyzetből, majd a hazaiak támadója javított, kettőre növelte csapata előnyét. A későbbiekben Dlusztus kapta meg a második sárgáját, majd az utolsó pillanatokban Abwo gyógyszere gurult el: a vendégek játékosa Horváthot könyökölte le feleslegesen, így a Pápa kilenc emberrel és 2-0-s vereséggel zárta a mérkőzést a listavezető otthonában.

A Paks a Vasast fogadta és gólgazdag, fordulatos mérkőzésen ért el 2-2-s döntetlent: Hrepka szerzett vezetést a vendégeknek, amelyre Tököli válaszolt a második felvonás elején. Divics révén újra az angyalföldiek kerültek lépéselőnybe, azonban Kiss a 76. percben mentett egy pontot csapatának.

Eredmények:

Videoton – Pápa 2-0 (Alves 11., Nikolics 55.)
Paks – Vasas 2-2 (Tököli 52., Kiss 76. ill. Hrepka 42., Divics 69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik