Sport

Vállalkozói összefogás Overdose sikeréért

Öt hazai nagyvállalat fogott össze azért, hogy Overdose magyar kézben maradva folytathassa karrierjét.

A világhír felé tartó magyar versenyló, Overdose sikere érdekében megalakította, pontosabban átalakította az Overdose Vagyonkezelő Kft.-t a CIG Pannónia Életbiztosító, az EUROINVEST, a KÖZGÉP, a Mol és az OTP Bank – jelentette be Járai Zsigmond, a CIG felügyelőbizottságának elnöke a pénteki budapesti tájékoztatón.

Az Overdose Vagyonkezelő Kft. januárban alakult, egyetlen apportált vagyona a 1,5 milliárd forintra értékelt versenyló, ami eszmei érték – közölte Mikóczy Zoltán, a versenyló tulajdonosa.

Járai Zsigmond elmondta: az Overdose Vagyonkezelő Kft. 400 millió forinttal alakult, ennek 50 százalékát, 200 milliót fizetett ki a most betársult öt cég. Hozzátette, hogy a vállalatok a befektetett összegen kívül egyéb módon is hozzájárulnak Overdose szponzorálásához.

Korunk legkiemelkedőbb, veretlen magyar versenylova Overdose. Tizenkét egymást követő győzelme a valaha élt versenylovak veretlenségi örökranglistájának 13. helyére teszi. Ezt a listát szintén hazánk büszkesége, Kincsem a csodakanca vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik