Sport

Legnehezebb meccsére számíthat Pacquiao

A nála magasabb, szívós ghánai Clottey lesz az ellenfele szombaton Dallasban.

A Dallas Cowboys amerikaifoci-csapat 1,2 milliárd dollárért elkészült új stadionjában (amelyet jelenleg a világ legmodernebb sportlétesítményének tartanak) rendezik szombaton az év egyik legjobban várt profibox-meccsét, amelyen a címvédő Manny Pacquiao és a ghánai Joshua Clottey lép a kötelek közé a WBO váltósúlyú világbajnoki övéért.

A legtöbben az eddig hét különböző címet birtokló Pacquaiót tartják a meccs toronymagas esélyesének, de Lenny De Jesus, Clottey edzője óva inti a filippinó világbajnok híveit attól, hogy alábecsülje védence képességeit, maga Clottey pedig ezt mondta:

“Pacquaiót három dolog érdekli. Mayweather, én és a választás, amit meg akar nyerni”, utalt a ghánai Pacquaio politikai ambícióira, aki nyilatkozatában inkább az ökölvívásra helyezte a hangsúlyt.

“Veszélyes harcos, nem akarom lebecsülni. Muszáj végig nagyon keményen koncentrálnom majd”, jelentette ki.

Szakértők a fülöp-szigeteki bokszoló eddigi legkeményebb meccsét vetítik előre. Clottey magasabb és erősebb ellenfelénél, és az ütőtávja is nagyobb, így Pacquaio leginkább a gyorsaságában és agresszivitásában bízhat, ugyanakkor türelmesnek kell lennie, hiszen ha nem sikerül pontosan ütnie, az megbosszulhatja magát a meccs végére.

Clottey nem kapott még ki KO-val karrierje során, és padlóra is csak egyszer került. Tavaly júniusban ugyancsak a WBO váltósúlyú bajnoki címéért mérkőzött Miguel Cottóval New Yorkban, és erősen vitatható bírói döntéssel, megosztott pontozással szenvedett csak vereséget. Mivel korábbi ellenfelei között olyan nagyágyúk is voltak, mint Margarito vagy Cotto, nagyjából kijelenthető, hogy súlycsoportjában egyedül mostani vetélytársa lehet képes arra, hogy kiüsse a keményfejű ghánait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik