Sport

Edző támadt a technikai vezetőre Fehérváron

Az Alba Volán öttusaszakosztályában történt az incidens a Magyar Hírlap szerint.

A Magyar Hírlap információi szerint a székesfehérvári Alba Volán öttusaszakosztálya anyagi nehézségei miatt megvált Mészöly Gábor lövőedzőtől. Az eset Mészöly Gábor egyik kollégáját, Komlódy Zsoltot annyira felidegesítette, hogy rátámadt Demeter József technikai vezetőre. Mivel a támadó nem volt hajlandó bocsánatot kérni a viselkedéséért, neki is távoznia kell az egyesülettől.

„Nagyon sajnálatos, hogy egy kényszerűségből hozott döntésnek ilyen következménye lett – nyilatkozta Csáder Dezső, az Alba Volán elnöke a Magyar Hírlapnak. – Az Alba Volán Zrt. is kénytelen a kiadásokat csökkenteni, ezért a sportra is kevesebb jut. Két lehetőségünk volt, vagy csökkentjük a nyolc edző fizetését vagy egyiküktől megválunk. Mivel a futásból és a lövészetből egy számot csináltak, ezért határoztunk úgy, hogy nem foglalkoztatunk külön lövőedzőt.”

Amennyiben Komlódy Zsolt nyilvánosan hajlandó lett volna bocsánatot kérni Demeter József technikai vezetőtől, utánpótlásedzőként maradhatott volna a klubnál, ám ő erre nem volt hajlandó.

Az elbocsátott Mészöly Gábor szerint a vezetőség szakmailag helytelen döntést hozott, mert a lövészet igen nehéz technikai szám, erre meg kell tanítani a versenyzőket.

„Huszonkét évi munka után nem ilyen köszönetre számítottam” – mondta Mészöly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik