Sport

Mourinho lehet a Real megmentője

A csúfos BL-búcsút követően azonnal megindultak a találgatások, hogy ki ülhet le a következő szezontól a királyi gárda kispadjára.

Hiába tartott nagybevásárlást nyáron a Real Madrid, sorozatban hatodszor sem élte túl a nyolcaddöntőt a Bajnokok Ligájában. A klub sportigazgatója ugyan sietett leszögezni, hogy egyelőre nincsen szó Manuel Pellegrini menesztéséről, de lapértesülések szerint már elkezdődött a chilei tréner utódjának a keresése.

A Times információi szerint Florentino Perez, a spanyol klub mindenható elnöke szeretné Milánóból elcsábítani Jose Mourinhót, vele talán sikerülhet megnyerni jövőre a tizedik BEK/BL-serleget.

A királyi gárda már tavaly nyáron szerette volna leszerződtetni a magát csak „Special One”-ként tituláló trénert, ám a portugál egy évvel meghosszabbította a szerződését az olasz Internazionaléval. A madridiak ezek után Manuel Pellegrinivel állapodtak meg, de a tegnapi BL-búcsút követően könnyen elképzelhető, hogy a chilei hamar veheti a kalapját.

Már csak azért is, mert a szezon elején három trófeát ígért a szurkolóknak, mostanra azonban a legjobb esetben is csak egyet nyerhetnek Cristiano Ronaldóék. A Realt a spanyol kupában egy negyedosztályú csapat búcsúztatta, a BL-kaland idén is csúfos véget ért, a bajnoki cím mentheti még meg Pellegrini szezonját. A fővárosiak jelenleg az első helyen állnak a tabellán, de csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a címvédő Barcelonát.

A spanyol sajtóban Arsene Wenger (Arsenal) és Carlo Ancelotti (Chelsea) neve is felmerült, mint lehetséges Pellegrini-utód.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik