Sport

Marion Jones profi kosaras lett

A Tulsa Shock csapatához írt alá a 34 éves, korábban doppingbotrányba keveredett exatléta.

Doppingolás miatt dicstelenül véget ért atlétikai pályafutása után Marion Jones kosárlabdázóként tér vissza a sport világába, szerdán ugyanis aláírt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga női megfelelőjében, a WNBA-ben szereplő Tulsa Shock csapatához.

A 34 éves sportolót teljesítményfokozó szerek használata miatt 2000-ig visszamenőleg minden címétől megfosztották, így Jones a sidney-i olimpián szerzett három aranyérmét is elvesztette, hazájában pedig hamis tanúzásért még féléves börtönbüntetésre is ítélték.

Jones és a kosárlabdázás kapcsolata nem újkeletű: 2003-ban a Phoenix Mercury már draftolta, de az egykori atléta végül soha nem mutatkozott be a pályán. A sportoló legutóbb tavaly ősszel jelezte, hogy szívesen csatlakozna a WNBA-hez, és a hírek szerint azóta is rendszeresen edz.

“Rossz döntéseket hozott a múltban, de mindenkinek megvan a joga egy második esélyhez, hogy bizonyítson abban, amit szeret csinálni. Boldogok vagyunk, hogy csatlakozik hozzánk”, nyilatkozta Steve Swetoha, a tulsai csapat edzője.

“Nem leszek egy tipikus újonc, de az újoncok energiájával fogok küzdeni. Nagyon várom a megmérettetést a világ legjobb női kosarasai ellen”, szólalt meg szerződtetése kapcsán maga Jones is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik