Sport

Kiss Dániellel csatázhat a volt rekorder

A pekingi olimpia óta első komoly versenyén indul Liu Xiang, akinek Kiss Dániel lehet az egyik legnagyobb ellenfele 60 gáton.

Az olimpiai és világbajnok gátfutó, a kínai Liu Hsziang rajthoz áll a pénteken kezdődő fedettpályás atlétikai-világbajnokságon, mely az első világversenye lesz a 2008-as pekingi nyári játékok óta.

“Mindenképpen el akart jönni a vb-re – nyilatkozta a 60 gát címvédőjével kapcsolatban Feng Su-jung (Feng Shuyong), a kínai csapatvezető. – Persze, nem az éremszerzés a célja, az szinte lehetetlennek tűnik, egyszerűen a vb atmoszféráját akarja újra érezni.”

A 26 éves sprinter 2004-ban nagy meglepetésre nyerte meg a férfi 110 gátat az athéni olimpián, majd azt követő években világcsúcsot futott, s 2007-ben a szabadtéri, 2008-ban pedig a tető alatti világbajnokságon lett első. A 2008-as szabadtéri szezonnak azonban már egy makacs saroksérüléssel vágott neki, s ugyan hazai közönség előtt a pekingi játékokon megpróbált futni, de már az előfutamát is fel kellett adnia, azt követően pedig egészen tavaly szeptemberig nem versenyezhetett.

Liu Katarban valószínűleg nem szólhat bele az érmek sorsába 60 gáton, melynek első helyét várhatóan a kubai Dayron Robles és az amerikai Terrence Trammell dönti majd el egymás között. Liu ugyanakkor komoly riválisa lehet az idén magyar csúcsot elért Kiss Dánielnek, akinek a döntő a célja a világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik