Sport

Geráék nem bírták a Juve-nyomást, ikszelt a Valencia

A magyar középpályás csapata 3-1-s vereséget szenvedett Torinóban az Európa Liga nyolcaddöntőjének első felvonásán.

Az első félidőt a Juventus nyomta meg jobban, Legrottaglie már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést az olaszoknak. Láthatóan megfogta a bekapott gól Gera Zoltánékat, a helyzeten pedig csak rontott Zebina bombagólja, amely a kapufa érintésével vágódott a hálóba. A semmiből szépített a Fulham, egy szabadrúgás után levágódó labdát Etuhu lőtt a tehetetlenül álló Manninger kapujába, majd Gera csúszott le centikkel a játékszerről, a Juve kapusának kellett hatalmas bravúrt bemutatnia.

A mozgalmas első félidőre a koronát Salihamidzic gólja tette fel a koronát: egy szöglet után Trezeguet találta el a kapufát, majd a kipattanót ismét rálőtte, a játékszer végül a bosnyák melléről került a kapuba.

A második félidő gyengébb játékot hozott, az eredmény pedig már nem változott a hármas sípszóig, a vége 3-1 lett.

A Standard Liége két gyors gólnak köszönhetően uralta a hazai pályán játszó Panathinaikosz elleni mérkőzést, a franciák 3-1-re nyerni tudtak. Pereira hajrábeli góljának köszönhetően szinte a lefújás pillanatáig úgy tűnt, hogy lépéselőnybe kerül a Benfica, azonban Ben Arfa az utolsó utáni pillanatokban egyenlíteni tudott, 1-1-el zártak a felek.

A Valencia a Werdert fogadta, a németek Frings büntetőjével szereztek vezetést, azonban a Banega kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó hazaiak Mata révén ikszre mentették a mérkőzést.

Eredmények:
Juventus – Fulham 3-1 (Legrottaglie 8., Zebina 25., Salihamidzic 45. ill. Etuhu 36.)
Valencia – Werder Bremen 1-1 (Mata 57. ill. Frings 24. – büntetőből)
Panathinaikosz – Standard Liége 1-3 (Vintra 48. ill. Witsel 8., Jovanovics 16., De Camargo 74.)
Benfica – Oympic Marseille 1-1 (Pereira 76. ill. Ben Arfa 90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik