Sport

Beckham: tarthatatlan volt Rooney

Hatalmas üdvrivalgás fogadta az Old Traffordra visszatérő David Beckhamet, de az AC Milan középpályása csalódottan távozott, amiről a „világ legjobb játékosa” tehetett.

A 3-2-es hazai vereséget követően fogadkoztak az AC Milan játékosai, hogy a Manchester United otthonában kiharcolják a nyolc közé jutást a BL-ben. Az olasz együttesnek azonban fikarcnyi esélye sem volt, Sir Alex Ferguson fiai oktattak, és 4-0-s megalázó veréssel küldték haza a Ronaldinhóékat.

A manchesterieknál a mérkőzés egyik legjobbja az a Wayne Rooney volt, aki a szezonbeli 29. illetve 30. gólját lőtte a Milannak. A válogatottbeli csapattárs, David Beckham is kénytelen volt elismerni, hogy a támadó akárcsak Milánóban, tarthatatlan volt. „Hihetetlen tehetség, jelenleg ő a világ legjobb játékosa Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mellett” – nyilatkozta sportszerűen Beckham.

„Csalódott vagyok, hiszen kikaptunk, de nagyon különleges érzés volt visszatérni az Old Traffordra. A szurkolók fantasztikusak voltak, köszönöm még egyszer. Remélem a MU most már meg sem áll a végső győzelemig” – mondta Beckham, aki a Unitednél lett világsztár.

Volt edzője, Sir Alex Ferguson is Rooney teljesítményét emelte ki elsőként. „Most már csak az lehet a célja, hogy megdöntse Ronaldo két évvel ez előtti 42 gólos szezonrekordját” – így a skót mester. Ferguson újságírói kérdésre elmondta, hogy a továbbiakban senkitől nem tartanak: „Egy ilyen csapattal teljesen mindegy kivel sorsolnak össze a nyolc között, ha felgyorsítjuk a játékot, akkor nagyon nehéz minket megállítani.”

Az AC Milan trénere is elismerte, hogy esélyük sem volt az Old Traffordon. „Lehetne elemezgetni hosszasan a mérkőzést, de nincsen sok értelme. Az első milánói meccs kiegyenlített csatát hozott, de ma más volt helyzet. A United fantasztikusan játszott, minket pedig megtört a gyors gól” – sopánkodott Leonardo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik