Sport

Az NB I helyett a vébére mehet a magyar focista

Saláta Kornél magyarnak és szlováknak is érzi magát, utóbbi válogatottal ott lehet a dél-afrikai seregszemlén.

A Slovan Bratislava 25 éves játékosát, Saláta Kornélt a delmagyar.hu kereste meg, a középpályás pedig elmondta, magyarnak és szlováknak egyaránt érzi magát, mind a két nemzet himnusza hallatán ugyanaz az érzés tölti el – igaz szüleivel garamkövesdi otthonukban magyarul beszélgetnek.

A játékos is tagja volt a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon való részvételt kiharcoló szlovák válogatottnak a selejtezőben: 2009. október 14-én is a pályán volt, mikor csapata Lengyelországban, óriási havazásban harcolta ki a seregszemlén való részvételt, így joggal reménykedik benne, hogy Vladimir Weiss beválogatja a vébékeretbe.

„Nagyon bízom benne, hogy ott lehetek a csapattal Dél-Afrikában. Bár még nem hirdetett végleges keretet Vladimir Weiss szövetségi kapitány, jó jelnek veszem, hogy az utóbbi találkozókon, ha nem is mindig léptem pályára, a cserepadon rendre helyet kaptam. A vb előtt még egy edzőtábor vár ránk, amelyre közel harminc labdarúgót visz majd a kapitány, belőlük kerül majd ki a huszonhármas keret.”

Saláta ezt követően azt is elárulta, hogy korábban majdnem a magyar bajnokságba igazolt.

„Bár nyáron a Ferencváros és a Győr is megkeresett, sőt a Győrrel már meg is egyeztem, akkori klubom, az Artmedia Petrzalka miatt végül nem tudtam Magyarországra szerződni. Négy évre írtam alá a Slovanhoz, ám remélem, egy-két esztendőn belül egy nagy európai bajnokságban találom magam. A kiugráshoz pedig a legnagyobb lehetőségem a világbajnokságon nyújtott jó teljesítménnyel lehet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik