Sport

Wenger: senkitől nem félünk

A Porto elleni kiütéses győzelmet követően az Arsenal trénere már a várható ellenfelekről beszélt, a Bayern ellen kieső Fiorentinánál az odavágón esett, a párharcot eldöntő lesgól miatt keseregtek.

„Bárkit megverünk” – nyilatkozta magabiztosan a Porto elleni 5-0-s hazai győzelmet követően Arsene Wenger. Az Arsenal a portugáliai 2-1-es vereségen hamar túltette magát, helyenként iskolajátékkal verte a bátran küzdő, de összeségében esélytelen ellenfelét, és bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

A meggyőző produkciót t követően a francia szakember külön kiemelte a háromszor is eredményes Nicklas Bendtnert. „Komoly bírálatokat kapott a Burnley elleni hétvégi meccset követően, örülök, hogy a pályán válaszolt a kritikákra” – így a szakember, aki akkor egy félmondat erejéig már a lehetséges ellenfelekről is beszélt.

„Óriási dolog, hogy ott vagyunk Európa nyolc legjobb csapata között. Itt már csak nagyon nehéz ellenfeleket kaphatunk, de nem ijedünk meg senkitől. Azt se bánnám, ha a Chelsea-vel vagy a Manchester Uniteddal sorsolnának össze” – mondta a szakember, akinek a fiatal csapata az idei bajnoki szezonban mindkét riválistól otthon és idegenben is kikapott.

A Porto trénere szerint nem volt ötgólos különbség a két csapat között kedd este. „Ezen a szinten ki kell használni a helyzeteket. Az Arsenal gyakorlatilag az összes hibánkat megtorolta, mi viszont nem voltunk elég határozottak a kapu előtt” – nyilatkozta letörten Jesualdo Ferreira.

A másik keddi összecsapáson idegenben lőtt gólokkal a Bayern kiejtette a Fiorentinát. Az olasz együttes hiába vezetett kétszer is két góllal, a hajrára elfáradtak Prandelli játékosai, és végül Robben találata a búcsújukat jelentette.

„Nagyon sajnálom, hogy egy kétméteres les miatt estünk ki – utalt a müncheni összecsapásra a firenzeiek trénere, Cesare Prandelli. – Nem hibáztathatom a játékosaimat, hiszen a nyolc BL-meccsünkből hatot megnyertünk. A Bayern-sztárok döntöttek a hajrában, úgy érzem, hogy többet érdemeltünk volna.”

A müncheniek trénere a továbbjutás ellenére a csapat hibáit ostorozta, ugyanakkor megjegyezte, hogy a második félidőben már sokkal jobban játszottak Ribéryék. „A védelmünk megint nem úgy működött, ahogy szerettem volna. Végig bíztam a továbbjutásban, és a szünetben türelemre intettem a játékosokat. A vereség ellenére úgy gondolom, hogy a jobbik csapat ment tovább” – mondta Louis van Gaal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik