Sport

Sokkoló balesete után tér vissza a világbajnok

A svájci Daniel Albrecht tavalyi kitzbüheli balesetéből felépülve előfutóként lesz ott pénteken az alpesi sí Világkupa-futamon.

Újra sílécet húz a tavaly januárban súlyos balesetet szenvedett svájci alpesi síző, Daniel Albrecht, aki a pénteki, németországi óriás-műlesikló Világkupa-futamon előfutóként vesz részt.

A 2007-es vb-n szuperkombinációban győztes sportoló a 2009. január 22-i, kitzbüheli edzésen a cél előtt, egy ugrató után elvesztette az egyensúlyát, a hátára zuhant, s a baleset során koponya- és tüdősérüléseket szenvedett.

A hatalmas baleset videója:

A baleset után Albrechtet az orvosok három hétig tartották mesterséges kómában, majd egy hónappal később megkezdhette a rehabilitációt, azóta azonban még nem versenyzett.

“Nagyon boldog vagyok, hogy ismételten átélhetem a Világkupa-sorozat hangulatát – mondta a 26 éves síző a Blick napilapnak. – Ráadásul ezúttal nem kell izgulnom a teljesítményem miatt, mert versenyen kívül csúszok.”

Albrecht hozzátette: a pénteki garmisch-partenkircheni részvétele azt is jelenti, hogy megkezdi a felkészülést a következő Vk-szezonra, amelyben szeretne újra rajthoz állni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik