Sport

Rajczit nem tiltották el

A Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzésen kiállított ferencvárosi Dragóner Attilát két mérkőzésre eltiltotta az MLSZ, mely az újpesti Rajczi Péter elleni eljárást megszüntette.

A Ferencváros védőjének szombaton könyöklés miatt adott piros lapot Szabó Zsolt játékvezető Zalaegerszegen, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi testülete pedig kedden mint visszaesőt sújtotta két meccses büntetéssel.

Az újpesti Rajczi másfél hete, a Győr elleni Soproni Liga találkozón lépett rá a vendégek földön fekvő játékosára, Eugenére. Az fb most a beszámolók és a rendelkezésre álló DVD-felvételek megtekintése után nem talált bizonyítékot arra, hogy a támadó szándékosan cselekedett.

A bizottság Dragóner csapattársát, a szintén szombaton kiállított Janson Morrisont egy, míg az újpesti Takács Zoltánt három mérkőzésre tiltotta el.

A Kecskemét-Újpest, a ZTE-FTC, a Diósgyőr-Videoton és a Haladás-Kaposvár találkozókon tapasztalt rendezési hiányosságok és szurkolói rendbontások miatt is büntetett az fb: a Kecskemétnek és a Zalaegerszegnek a következő két, a Diósgyőrnek a következő három, a Haladásnak pedig a következő hazai mérkőzésén 15 fővel kell megemelnie a rendezői létszámot, s a találkozókra szövetségi ellenőrt kell fogadniuk. A ZTE e mellett 100 ezer forintos pénzbírságot is köteles befizetni. Az Újpestnek és a Ferencvárosnak a következő két, a Videotonnak pedig a következő idegenbeli bajnokijára kell 15 fő rendezőt biztosítani, akik a hazai csapatok rendezőivel együttműködve kötelesek biztosítani a találkozókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik