Sport

Mocsai: a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk

A Veszprém kapusa szerint elvárható a továbbjutás a BL-ben a román Constanta ellen, a magyar bajnok trénere két nagyon nehéz meccsre számít.

A Veszprém a román Constantával játszik a kézilabda Bajnokok Ligájában a nyolc közé jutásért. A magyar együttes trénere a kezi.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy nem örül az ellenfélnek. „A lehető legkellemetlenebb ellenfelet kaptuk, én magam a dán kézilabda-kultúra elleni játékot szerencsésebbnek találtam volna”– értékelte a sorsolást Mocsai Lajos.

A Constanta az idei sorozat egyik legnagyobb meglepetését érte el azzal, hogy a második fordulóban 37-33-ra megverték a Montpellier-t, de a Valladolidban elért döntetlen is bőven erőn felüli teljesítmény.

„Két nagyon kemény hangulatú, nagy küzdelemmel párosuló mérkőzés vár ránk. Toma és Sabou kiváló szélsők, a csapatnak nemzetközi szintű beállója van, aki több német csapat érdeklődését is felkeltette, két kitűnő kapus, és egy sokoldalú 4-5 játékosból álló lövősor jellemzi a Constantát” – mondta a válogatott sportigazgatójának nemrég kinevezett szakember.

A Veszprém kapusa, Fazekas Nándor pozitívan értékelte a sorsolást. „Láthatta mindenki hétvégén a Szeged elleni meccset (a magyar csapat a tétnélküli találkozón fölényes győzelmet aratott – szerk.): persze tudnak annál jobban is játszani a constantaiak, de úgy gondolom, a továbbjutás elvárható a részünkről – árulta el Fazekas Nándor, a Veszprém válogatott kapusa. – Örülök, hogy nem kell nagyon messzire utazni, ráadásul a dán iskola, a sok futásra épülő játék ellen nehezebb érvényesülni.”

„Az ember mindig telhetetlen, így természetesen azt szeretném, ha már az első meccsen győzni tudnánk. A különbség mindegy is, a lényeg, hogy lehetőleg előnyt szerezzünk a visszavágóra” – nyilatkozta a kapus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik