Sport

Kitették a szűrét a hibázó kínai curlingesnek

Kirakták csapatából a vancouveri olimpián hibát hibára halmozó kínai curlingest, Vang Feng-csunt.

Azért menesztették, mert katasztrofális teljesítményét még tetézte, hogy hazatéréskor az amerikaiak sapkájában díszelgett. Kína férfi curlingcsapata a múlt havi olimpián kilenc meccséből hetet elvesztett, és mindössze kettőt tudott megnyerni, így már az első körben távozni kényszerült a játékokról. Olimpiai teljesítménye miatt Wangot kizárták a visszatérőket ünneplő pekingi bankettről.

“Ezt még Vancouverben eldöntöttük – nyilatkozta Li Tung-jen, a csapat menedzsere. – Nem hiszem, hogy külön szólnunk kellett volna neki, hiszen ő is tisztában lehetett vele, milyen hatással volt a csapatra. Rosszul érintette, hogy nem játszhatott az utolsó két mérkőzésen. Amikor hazatérésünkkor leszálltunk Pekingben, a kínai nemzeti csapat ruhájához az amerikaiak sapkáját vette fel.”

“Ezzel a pofonnal próbáljuk meg jobb útra téríteni – folytatta Li. – Egy ilyen jó curlingest nem hagyhatunk elveszni. Reméljük, hogy javul a hozzáállása, és elgondolkodhatunk majd azon, hogy a jövőben újra bevessük.”

“A sapka csak egy szuvenír. Egy amerikai sportolóval cseréltem. Beismerem, hogy helytelen volt viselni a hazatérésünkkor. Azóta rengeteget gondolkodtam, és tudom, hogy sokat hibáztam, de a curling iránti szenvedélyem soha nem fog változni. Azért harcolok, hogy országomat képviselve térhessek vissza a jégre” – jelentette ki a bűnbocsánatot remélő 28 éves sportoló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik