Sport

Bayern: foghíjas védelemmel a szezon meccsén

Két alapember hiányzik a bajoroknál, ráadásul Ribéry ismét a Reallal flörtöl a BL-rangadót megelőzően. A Fiorentina egy megítélt lesgól miatt felpaprikázva készül a visszavágóra.

Kedd este a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése vár Firenzében a Bayern München csapatára. A nyolc közé jutással a klub anyagilag is jól járna, ráadásul a vezetők is tisztában vannak azzal, hogy ettől is függhet Franck Ribéry jövője.

A francia középpályás számos alkalommal elmondta, hogy szeretne BL-t nyerni. Ha idén már a 16 között búcsúznak, akkor nyáron biztosan továbbáll. „Franck egy sikerre éhes játékos, szeretné magát a nemzetközi porondon megmutatni. Nem csak az anyagiakon múlik, hogy hol folytatja” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, az egyesület elnöke. Ribéry egy hétfői interjúban arról beszélt, hogy a Real Madrid mellett a Barcelona és a Chelsea is szívesen látná.

A francia játékos kedd este biztosan vállalja a játékot, a védelem összeállítása azonban komoly fejtörést okozhat Louis van Gaal számára. Demichelis és Contento biztosan nem játszhat, így könnyen elképzelhető, hogy a mindössze 17 éves Abala szerepelhet a hátsó alakzatban. Van Gaal egyelőre nem fedte fel a lapjait, csak annyit mondott, hogy minden játékost képesek pótolni.

Az olaszokat hazai pályán fűti a visszavágás, a müncheni mérkőzésen ugyanis egy teljesen egyértelmű lesgóllal kaptak ki 2-1-re. A bajnokságban hanyatló formát mutatnak a Violák, ennek ellenére nem esélytelenek, hiszen már 1-0 hazai győzelem az ő továbbjutásukat jelentené.

„El kell felejtenünk az elmúlt heteket. Kedd este a saját közönségünk előtt írhatunk történelmet azzal, hogy bejutunk a legjobb nyolc közé a BL-ben. A játékosaim rendkívülien motiváltak, és ha 90 percen keresztül maximálisan koncentrálunk, akkor megordíthatjuk a párharcot” – nyilatkozta a hétfő esti edzést követően Cesare Prandelli, a Fiorentina edzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik