Sport

Tanulni jön Győrbe az olimpiai bajnok

Pálinger Katalinnal kell megküzdenie a kapuba kerülésért jövő szezontől a norvég Katrine Lunde-Haraldsen. Az olimpiai bajnok klasszis tanulna a magyar társtól.

A hétvégén hivatalosan is bemutatták Győrben a norvég Katrine Lunde Haraldsent, aki a következő szezontól védi a Győr kézilabdacsapatának a kapuját. Az olimpiai bajnok kapus a kezi.hu-nak adott interjúban beszélt terveiről, úttörő szerepéről, és az általa a világ legjobbjai között számon tartott Pálinger Katalinról.

„A védési stílusunk, a testalkatunk talán hasonlít, de természetesen amíg ő a magyar, én a skandináv kapusiskolát képviselem. A kettő ötvözete által azonban mindketten előreléphetünk” – nyilatkozta a magyar válogatott kapusról a 29 éves Haraldsen.

A norvég sztár szerint áttörés lehet a Magyarországra jövetele: „Az ismeretlen közeg vonzhatja és taszíthatja is a sportolókat. Nyilván a nyelvi és kulturális nehézségek miatt sem nem szerződött idáig senki Magyarországra vagy Közép-Kelet-Európába, a dán vagy a norvég bajnokság vonzóbb volt. Szeretnék megtanulni magyarul is, és ha kikéri néhány norvég vagy dán kézilabdázó a véleményemet, ha megkeresik Magyarországról, akkor szívesen segítek nekik.”

Haraldsen idén még a dán Viborg kapuját védi, és előfordulhat, hogy az idei Bajnokok Ligája-kiírásban leendő csapatával találkozik. A győriek közül személyesen senkit nem ismer, de mivel a magyar bajnokot a világ egyik legjobb csapatának tartja, ezért pontosan tudja, hogy ki is az a Görbicz Anita.

„Profi sportoló vagyok, a dán csapat sikerét tartom ebben a szezonban elsőszámúnak. Fogalmazzunk úgy, hogy 2010 májusában a Viborg tagjaként szeretnék BL-t nyerni, jövőre pedig a Győrrel” – mondta Haraldsen, aki a magyar bajnokságot egyelőre nem nagyon ismeri, de természetesen meg szeretné nyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik