Sport

Rekorder lett Dárdai

A berlini Hertha BSC magyar válogatott középpályása az első olyan külföldi labdarúgó, aki elmondhatja magáról, hogy egy Bundesliga-klub történetében - jelen esetben a fővárosi kék-fehéreknél - a legtöbb mérkőzést játszotta.

Dárdai az elmúlt szombaton a Hamburg ellen 280. alkalommal ölthette magára a Hertha mezét, utolérve az eddigi rekorder Michael Sziedatot, de a hét végén, ha játszik a Nürnberg ellen, immár 281 mérkőzéssel egyedül állhat majd az élen.

Az évek óta a berliniek kedvencének számító magyar labdarúgó rekordjáról hétfőn több német újság is beszámolt, a legnagyobb példányszámú Bild például Dárdait a Hertha legszorgalmasabb és legrutinosabb játékosának nevezte.

A 33 éves kiváló sportember mindennek kapcsán az MTI-nek úgy értékelte, hogy szép és komoly dologról van szó. Dárdai szerint példája a labdarúgást szerető magyar és német gyerekek számára egyformán azt bizonyíthatja, hogy fegyelemmel, elkötelezettséggel és a futball iránti alázattal sok mindent el lehet érni.

A magyar labdarúgó ugyanakkor nem rejtette véka alá, hogy az örömbe a csapat jelenlegi utolsó helyezése miatt egy kis üröm vegyül. Dárdai szerint a rekordnak akkor van csak igazán értéke, ha a Hertha nem esik ki. “Csak akkor leszek igazán boldog, ha a hét végén megverjük a Nürnberget” – jelentette ki, nem titkolva, hogy erre az esetre néhány üveg villányi vörös bort tartogat. Ha viszont a csapat kikap, Berlinben gyászhangulat lesz, és ünnepelni senkinek nem lesz kedve – tette hozzá.

Dárdai Pál 1996. december 1. óta a Hertha játékosa, a mostani a 13. éve. “Szerencsétlen szám, majd meglátjuk, mennyire tudjuk szerencséssé tenni” – fogalmazott az MTI-nek Dárdai, aki szerint amennyiben a következő fordulóban a Hertha a Nürnberget két vállra fekteti, nincs semmi baj. Ha viszont a hét végén a berliniek nem nyernek, a kiesés Dárdai szerint aligha kerülhető el.

A múlt heti, Oroszország elleni válogatott találkozóra visszatekintve úgy értékelt, hogy jó hangulatú, jó mérkőzés volt. Dárdai szerint a meccset meg is lehetett volna nyerni, ennek ellenére magyar szempontból a döntetlen sem rossz eredmény. A jövővel kapcsolatban utalt arra: Erwin Koeman kapitánnyal megbeszélte, hogy ha kell segíteni, és hívják, továbbra is szívesen megy és segít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik