Sport

Phelps már most csúcsokat döntöget

A világ jelenlegi első számú férfiúszója, az amerikai Michael Phelps saját országos rekordját megdöntve nyert vasárnap 200 yard pillangón Maryland állam rövidpályás bajnokságán.

Az Egyesült Államok haditengerészeti akadémiájának annapolisi yardos medencéjében a 14-szeres olimpiai bajnok 1:39.65 percre módosította korábbi, négy évvel ezelőtt felállított 1:39.70-es amerikai csúcsát.

Phelps, aki 200 méter pillangón 2004-ben és 2008-ban is ötkarikás aranyat szerzett, a hétvégi viadalon, amelyen csaknem két hónapos versenyszünet után indult, három számban diadalmaskodott, közte – az általa tartott rekordtól több mint 3 másodperccel elmaradva – a 400 yardos vegyesúszásban. Ez utóbbi azért lehet érdekes, mert a szám méteres változatát, amelyben éppenséggel Cseh László előtt nyert a tavalyelőtti, pekingi olimpián, állítólag kihagyni készül programjából, s ha igaz, a 2012-es londoni ötkarikás játékokon, csak rövidebb távokon akar rajthoz állni.

A hétvégi felmérőt követően Phelps azt nyilatkozta, hogy mind fizikai állóképességét, mind formáját tekintve messze van még a legjobbjától.

(1 yard – 0,91 m)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik