Sport

Nagyot bukott Räikkönen

Önkritikusan értékelte szereplését az F1 világbajnok a szezon második ralifutamát követően. Kimi Räikkönen ismét hibázott, és hatalmasat bukott.

Továbbra is tanulópénztt fizet a finn F1-es világbajnok a ralisoknál. Kimi Räikkönen a szezon második futamát is idő előtt befejezte, miután már az első nap tönkrevágta Citroenjét. „Az egyik gyorsasági utolsó méterein egy csúszós szakaszon kitört a kocsi, többször átfordultunk, és sajnos kénytelenek voltunk feladni a versenyt” – így az Iceman, aki a navigátorával együtt sértetlenül megúszta az esetet.

Mexikóhoz hasonlóan, a szezonnyitó Svéd-ralit sem fejezték be Räikkönenék: akkor egy hóbuckában „ásta” el kocsiját a finn. „Sajnálom a történteket, szerettem volna minél többet autózni. Még sokat kell tanulnom, bízom abban, hogy a következő versenyen már többet tudunk mutatni” – nyilatkozta a 39 éves pilóta, aki egy-egy szakaszon már a menőkkel együtt ment, volt hogy az ötödik legjobb időt autózta.

A versenyt végül nagy fölénnyel a címvédő Sebastian Loeb nyerte, aki összetettben is átvette a vezetést, az ezúttal csak negyedik helyen végző Mikko Hirvonentől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik