Sport

Már csak öt csapat áll az FA-kupában

A Chelsea a Stoke City-t verte, Geráék számára az újrajátszás dönt.

Elmaradt a meglepetés a Chelsea-Stoke City párosításban, amelynek 15. percében ugyan Whitehead majdnem megszerezte a vezetést a vendégeknek (Delap bedobása után Hilario éppen a Stoke-játékos elé ütötte a labdát), utána azonban góllá érett a Chelsea fölénye: Lampard a 35. percben Terry átadásából lőtt a Stoke hálójába.

A második félidőben a londoniak magabiztosan tartották az előnyüket, és Terry 70. percben elért fejesgólja után már nem volt kérdés a továbbjutás sorsa.

Az Reading-Aston Villa meccsen Shane Long két gólt is szerzett a hazaiaknak az első félidőben, ám a Villa a második félidőben negyed óra alatt megfordította az állást (Ashley Young egyszer, John Carew pedig kétszer talált be), a legvégén ráadásul egy büntetőt is kaptak a birminghamiek, amelyet Stephen Warnock belőtt, így a vége 4-2 lett a vendégeknek.

A Portsmouth még szombaton verte a Birmingham City-t 2-0-ra Frederic Piquionne két góljával, az ő ellenfelük a 0-0-ra végződött Fulham-Tottenham mérkőzés újrajátszásának győztese lesz az elődöntőben. Az FA-kupa másik elődöntőjében a Chelsea az Aston Villával játszik majd.

Eredmények:

FA-kupa
Chelsea – Stoke City 2-0 (1-0)
Reading – Aston Villa 2-4 (2-0)

Korábban:
Fulham – Tottenham 0-0
Portsmouth – Birmingham City 2-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik