Sport

Felkapta a forgószél a belga kerekest

Hatalmasat bukott a belga Gert Steegmans a Párzs-Nizza prológján, miután 75 km/h-s sebességnél egy forgószél a felkapta, majd a földhöz vágta.

Az amerikai RadioShack csapat versenyzője egy lejtőn száguldott lefelé, amikor a forgószél elkapta. Steegmans eltörte a kulcscsontját, de komolyabb sérülést nem szenvedett, igaz az egész tetsét zúzódások és horzsolások borítják.

A csapat sportoigaztgatója, Dirk Demol egy kocsiból látta a történteket. „Faágak repkedtek a levegőben,és egy pillanattal később Gertet is felkapta a szél. Lefújta az útról, majd többször is földhöz vágta. Hatalmasat bukott, életemben nem láttam még ilyet” – így Demol, aki szerint óriási szerencséje volt Steegmansnak, hogy a 75 km/h-s sebességénél ennyivel megúszta.

„12 percig tartott, mire a mentősök kiérték. Gert közben végig üvöltött a fájdalomtól. Tehetetlenek voltunk, és attól féltünk, hogy nem csak a kulcscsontját törte” – tette hozzá Demol. A csapat közlése szerint a 29 éves belga kerekes feltehetően három héten belül ismét nyeregbe ülhet, miután csavarokkal rögzítették a törött csontot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik