Sport

Armstrong tart Contadortól

Az amerikai kerekes erősebbnek érzi magát, mint tavaly, de nem biztos abban, hogy fiatal spanyol riválisát meg tudja fogni.

A hétszeres Tour de France-bajnok tavaly három év kihagyás után tért vissza, és a harmadik helyen zárt a francia körversenyen. Lance Armstrong idén szeretne megnyerni nyolcadik Tourját, de ehhez lesz néhány szava a 11 évvel fiatalabb, tavaly győztes Alberto Contadornak.

„Tavaly erőből kerekeztem, idén viszont előrébb tartok. Mezőnyben is jól érzem magam, nem esek kétségbe. Contador is biztosan sokat fejlődött, és a korkülönbség neki kedvez. Nagyon izgalmas lesz az idei verseny, majd Franciaországban meglátjuk, hogy ki a jobb” – nyilatkozta a spanyol El Pais-nak az amerikai.

„Számomra nem életbevágóan fontos, hogy megnyerjem a nyolcadikat. A felkészülés alatt mindent meg fogok tenni a jó szereplés érdekében, de akkor sincs baj, ha ezúttal sem én leszek a leggyorsabb” – így Armstrong, aki az idei körversenyen a tavaly alapított csapata, a RadioShack színeiben áll rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik