Sport

A Partizannal pólózik az Eger az elődöntőért

A belgrádi Partizannal sorsolták össze a ZF-Egert a férfi vízilabdacsapatok Euroligájának negyeddöntőjében, amelynek párosítását hétfőn készítették el Rómában.

Az első mérkőzést Egerben rendezik március 24-én, s a visszavágó lesz a szerb fővárosban április 14-én.

“Nem jó, hogy nálunk van az első meccs, annak viszont örülünk, hogy nem a címvédő Kotort kaptuk, az olimpiai bajnok Kiss Gergő és Steinmetz Ádám montenegrói együttesét mindenképpen el akartuk kerülni – mondta el a helyszínről Halmos R. Péter, az egriek ügyvezető elnöke az MTI-nek. – Mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a világ egyik legjobbjának számító, és csoportjában mind a hat meccsét megnyerő ellenfél dolgát.”

Az Eger – csoportmásodikként végezve az olasz Pro Recco mögött – a háromból egyedüli magyar csapatként jutott be a nyolc közé, ugyanez nem sikerült sem a bajnok Vasasnak, sem pedig a Honvédnek.

A három magyar olimpiai bajnokot, Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet is felvonultató Pro Recco a Honvéd csoportjában a Partizan mögött másodikként végzett montenegrói Budvával került össze.

Az Euroliga negyeddöntős párjai:

ZF-EGER – Partizan Beograd (szerb)

CNA Barceloneta (spanyol)-Jug Dubrovnik (horvát)

Pro Recco (olasz)-Budva (montenegrói)

Herceg Novi (montenegrói)-Primorac Kotor (montenegrói)

A római sorsoláson az is eldőlt, hogy az Eger-Partizan párharc továbbjutója – már a Final Fourban, vagyis a sorozat legjobbjait felsorakoztató négyes torna egyik elődöntőjében – a Pro Recco-Budva csata győztesével találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik