Sport

Csak az Inter veszítheti el a bajnokságot

Claudio Ranieri szerint a milánóiak megvédik idén is a címüket, a két üldöző hétvégi derbijén csak a második hely bebiztosítása lehet a cél.

Nincsenek illúziói az AS Roma trénerének. Ranieri egy hétközi interjúban arról beszélt,hogy a szombat esti Roma-Milan-derbi győztesének sincsen esélye megelőzni a tabellán a listavezető, és egyben címvédő Internazionalét.

A milánói városi rivális négy, míg a fővárosiak hét pont hátrányban követik az Intert a Stadio Olimpicóban megrendezésre kerülő mérkőzés előtt. „A Milan még nyilván nem adta fel a bajnoki címet, mi pedig arra koncentrálunk, hogy folytassuk a remek sorozatunkat (a Roma a bajnokságban 16 forduló óta veretlen), de valljuk be őszintén, ezt a bajnokságot már csak az Inter veszítheti el” – nyilatkozta a szakember az Il Giornalénak.

„A Milanra ráadásul jövő héten egy rendkívülien nehéz BL-visszavágó vár a Manchester United ellen, így arra is kell figyelniük szombat este, hogy ne adjanak ki mindent magukból” – így a tréner, aki ősszel érkezett a Juventustól, és irányításával valosággal megtáltosodott a Roma.

Az AC Milannál valóban nem tettek le a trónfosztásról, az utolsó percig küzdeni fognak a játékosok, a klub, a rajongók és a becsületükért. „12 forduló van még hátra, és mi végig ott leszünk az Inter nyakában, nem engedhetnek meg maguknak több botlást. Persze nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, és le kell győznünk szombaton idegenben a Romát” – mondta Marco Borriello a Corriere dello Sportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik