Sport

Balotellit otthon hagyja Lippi

Az olaszok szövetségi kapitánya nem viszi magával Dél-Afrikába az olasz bajnoki címvédő Internazionale fiatal játékosát.

Marcello Lippi biztosan kihagyja az olasz labdarúgó-válogatott 23-as világbajnoki keretéből Mario Balotellit. A szövetségi kapitány a Rai Sportnak adott interjúban elmondta, hogy a fejében nagyjából összeállt már a keret, és ezen nem szeretne változtatni.

Balotelli már többször is jelezte, hogy szívesen utazna Dél-Afrikába, ám Lippi döntött: „Balotelli egy nagyon különleges játékos, tetszik a stílusa. Számára azonban most az a legfontosabb, hogy egy olyan klubnál játsszon, ahol több vb-résztvevő is futballozik. Sokat kell még tanulnia, többek között alázatot” – így a kapitány, akinek az irányításával az olasz válogatott 2006-ban megnyerte a világbajnokságot.

Lippi egyelőre még nem fedte fel a kártyáit, de Balotelli mellett Nesta sem lesz ott Dél-Afrikában. A Milan védője néhány napja jelezte, hogy nem tér vissza a válogatottba. Alessandro del Piero szereplése is erősen kérdéses, a veterán játékos hiába ajánlkozik, Lippi feltehetően őt is otthon hagyja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik