Sport

Átvennék az irányítást a Pick-szurkolók

A nehéz helyzetbe sodródott szegedi kézilabdaklub talpraállítását tűzte ki céljául a DAKE, azaz a Dél-alföldi Kézilabdabarátok Egyesülete.

A terveit közleményben ismertető szurkolói szervezet többségi tulajdont szeretne a klubban, a gazdasági irányítást az osztrák Jochen Klenkre, míg a szakma irányvonal meghatározását Kotormán Attilára bízná – írja a kezi.hu.

A DAKE három pontban fogalmazta meg az általa legfontosabbnak tartott célokat: a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyezés mindenáron való megszerzése, a szerethető, a játékosok nemzetiségétől függetlenül morálisan egységes csapat kialakítása, valamint a szegedi utánpótlás megreformálása és a játékosok tudatos beépítése a legfontosabb feladatok.

A szervezet hangsúlyozza, hogy nem kíván együttműködni a múltat jelképező volt vezetőkkel, és kiemeli, szerinte a jelenlegi helyzet nem csak a gazdasági válság, hanem rossz személyi döntések következménye is. A DAKE elutasítja azokat az elképzeléseket, amelyek szerint a klubnak csökkentett, jelentősen szűkített költségvetéssel kell dolgozni a jövőben, ezért a nemzetközi szint megtartása érdekében inkább a kezébe venné a lehetséges szponzorok felkutatásának feladatát.

A klub sikeres átalakítását és működtetését a Dél-alföldi Kézilabdabarátok Egyesülete a következőképpen képzeli el (részlet a DAKE közleményéből): „A fenti céljaink elérése érdekében irányítási jogot szeretnénk, azaz többségi tulajdonrészt a csapatot működtető Kft-kben. Ezért szeretnénk kérni Pistrui Lászlót, a jelenlegi többségi tulajdonost – akinek nagyon köszönjük az elmúlt évek anyagi segítségét – hogy a DAKE számára adja el jelképes összegért többségi tulajdonrészét. Természetesen a szakmai döntéseket a választott és kinevezett vezetők hoznák, míg a DAKE ellenőrzési joggal bírna. Világos feladat- és hatásköröket határoznánk meg, amelyek biztosítanák a nyugodt munkavégzést.”

„Összességében egy új, modern klub létrehozása a célunk, amely a megfelel a kor követelményeinek. Szándékaink szerint a tulajdonosi jogokat átmenetileg kívánjuk gyakorolni, célunk tőkeerős befektető felkutatása, aki ha megfelelő anyagi és szakmai elképzelésekkel rendelkezik, természetesen jelképes áron megkapja a többségi tulajdonrészt. Amennyiben ilyen kérés nem érkezik felénk, akkor megkezdjük a klub átalakítását olyan rendszer felé haladva, mint az FC Barcelona, ahol gyakorlatilag a törzsszurkolók gyakorolják a tulajdonjogokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik